
گانودرما لوسیدوم یک قارچ با بافت سخت و ظاهری زیبا است. این قارچ با نام “قارچ جاودانگی” معروف است و تحت عنوان reishi هم شناخته می شود. این قارچ با ویژگی های آنتی اکسیدانی از سه بخش اصلی تشکیل شده است: یک کلاهک قلوه ای شکل، بدنه (شفت) و اسپور.
ما می توانیم هزاران داستان در مورد این قارچ بیان کنیم، اما اکنون می خواهیم فقط در مورد داستان واقعی آن صحبت کنیم. نام reishi ما را دعوت به مطالعه در مورد این قارچ می کند. دورترین اطلاعات موجود به ۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد، بطوریکه در قدیمی ترین کتاب چین، آن را به عنوان گونه ای با خواص طبیعی بالاتر از جینسینگ (ginseng) معرفی کرده است. سال ها بعد، از این قارچ در کتاب “Shen Nong Ben Cao Jing” که قدیمی ترین دارونامه چینی است، یاد شد. این کتاب ترکیبات دارویی را بر اساس اولویت خواص درمانی طبقه بندی کرده است. در این کتاب، گانودرما لوسیدوم در بالاترین طبقه قرار گرفته است. در حکایت های چینی آمده است از آنجایی که گانودرما نزد پادشاهان چینی بسیار محبوب بوده است، سربازان خود را برای جست و جوی این قارچ به جنگل ها می فرستادند. زیرا پیدا کردن گانودرما لوسیدوم بسیار سخت است.
گانودرما و سرطان

سرطان پروستات، شایع ترین عامل مرگ و میر مردان در جهان غرب به شمار می رود. روش های درمانی موجود برای بیماران در مراحل اولیه بیماری موثر است اما در فرم پیشرفته و متاستاتیک بیماری خیلی کاربرد ندارد. با توجه به عوامل پیشرفت سرطان پروستات، ایمنی درمانی، شیمی درمانی و دارو های گیاهی از اهمیت زیادی برخوردار هستند. قارچ گانودرما لوسیدوم با دارا بودن زیر مجموعه های اسید گانودریک برای سلول های سرطانی سمی بوده و ویژگی های ضد متاستاتیک دارد. اسید گانودریک DM با محدود کردن تبدیل تستوسترون به DHT و سپس اتصال به گیرنده های آندروژنی، اثرات مهاری خود را نشان می دهد. اسید گانودریک همچنین موجب مهار فرایند استئوکلاستوژنز می شود.
گانودرما می تواند هم در درمان سرطان پستان و هم کاهش اثرات جانبی شیمی درمانی مفید باشد.
پس از انجام مطالعاتی که توسط محققان مرکز سرطان دانشگاه نیویورک و دانشگاه پورتوریکو صورت گرفت، در موش هایی که از قبل سیستم ایمنی آن ها سرکوب شده بود و سپس با سلول های توموری تزریق شد، مشخص شد که گانودرما دارای ظرفیت درمانی بالا در درمان سرطان التهابی پستان است.
محققان پروتئینی به نام GMI در این قارچ یافتند که با فعال کردن مکانیسم خودخواری در برابر سرطان سلول های سنگفرشی ریه، سبب القای مرگ سلولی می شود. این یافته های جدید موجب پیشرفت بزرگی در مبارزه با سرطان ریه شده است. پروتئین GMI می تواند به عنوان یک عامل پیشگیری کننده موثر علیه سرطان این اندام ها باشد.
مطالعات علمی
مطالعات متعدد نشان دادند که ترکیبات شیمیایی موجود در گانودرما لوسیدوم می توانند بقای بیماران مبتلا به سرطان را طولانی کنند. پلی ساکارید های موجود در این قارچ باعث افزایش سریع مرگ سلولی در برابر سلول های ملانوما می شوند. نتیجه مطالعات مختلف نشان داد که پلی ساکارید های گانودرما ممکن است در برابر ملانوما مفید باشند.
محققان دانشگاه ایندیاناپولیس بیان کردند از گانودرما لوسیدوم یک مکمل غذایی مفید در جلوگیری از سرطان روده بزرگ یاد کردند. تری ترپن های موجود در این قارچ در مقابل سلول های این نوع سرطان عمل می کنند.
گانودرما از زخم های روده ای و در مواردی از سرطان در موش ها ناشی از مصرف آمین های هتروسیکلیک و هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (مواد شیمیایی که در نتیجه پخت و پز انواع مختلف گوشت و ماهیچه تشکیل می شوند)، جلوگیری کرده است.
گانودرما و قلب

گانودرما لوسیدوم به عنوان یک عامل ضد فشار خون بالا و هیپوکلسترولمی عمل می کند و تاثیر مثبت بر سلامت سیستم قلبی-عروقی دارد. این قارچ از طریق اسید گانودریک ها به تنظیم فشار خون بدن شما کمک می کند. همچنین می تواند میزان کلسترول بد در خون را کاهش دهد. وقتی این شرایط تحت کنترل باشند، احتمال بروز بیماری های قلبی-عروقی از جمله سکته و آترواسکلروز کاهش می یابد.
فشار خون طبیعی چند است؟
تا همین اواخر، فشار ۸۰/۱۲۰ یا کمتر به عنوان فشار خون طبیعی و ۹۰/۱۴۰ یا بالاتر به عنوان فشار خون بالا شناخته میشد.
در نوامبر سال ۲۰۱۷، انجمن قلب امریکا و کالج کاردیولوژی امریکا با اصلاحیه ای ۸۰/۱۳۰ یا بالاتر را به عنوان فشار خون بالا بیان کردند. با این حال، با توجه به عملکرد بدن، فشار خون دارای یک محدوده طبیعی است. فشار خون ۶۰/۱۰۰ برای یک جوان سالم ممکن است طبیعی باشد اما برای یک فرد سالخورده ممکن است بسیار پایین باشد بطوریکه دچار سرگیجه شود.
علت فشار خون بالا چیست؟
شایعترین عوامل فشارخون بالا عبارتند از:
- رژیم غذایی (رژیم غذایی حاوی سدیم بالا یا الکل بالا)
- افزایش سن
- افزایش وزن
- عوامل ژنتیکی
- نژاد (برای مثال، فشار خون بالا در افراد سیاه پوست زودتر شروع شده و شدت بیشتری دارد)
- مشکلات کلیوی و عروقی
- شیوه زندگی کم تحرک
- دارو های خاص (مانند دارو های ضد التهاب و ضد انعقاد و ماده مخدر کوکائین)
- آپنه خواب
محدوده کلی تری گلیسرید با توجه به سن وآزمایشگاه متفاوت است. این معیار ها به ما این امکان را می دهند تا از طریق یک تحلیل ساده میزان تری گلیسریدها را بشناسیم:
- طبیعی-کمتر از mg / dl150
- خط مرزی- mg / dl 199-150
- بالا- mg / dl499-200
- خیلی بالا- mg / dl 500 یا بیشتر
مقادیر بالای تری گلیسرید تحت عنوان هیپر تری گلیسریدمی نامیده می شود، که می تواند موجب بروز بیماری هایی در پانکراس، کبد و طحال شود. اگر رسوبات چربی روی پوست ایجاد شوند، می توانند سبب حمله قلبی و جراحات مغزی شوند.
- به منظور داشتن یک زندگی سالم، باید رژیم غذایی خود را کنترل کرده و روزانه ورزش کنیم. پس از انجام مطالعه ای که به مدت ۴ سال بر روی مصرف کنندگان رژیم غذایی مدیترانه ای صورت گرفت، مشخص شد این افراد بیشتر از بیماری های قلبی و سرطان در امان بودند. بنابراین، احتمال مرگ آن ها در اثر مشکلات قلبی کمتر بود.
- باید از اضافه وزن خودداری کنیم. مصرف بیش از حد کالری باعث افزایش تری گلیسیرید در خون ما می شود.
- از مصرف الکل و شکر خودداری کنیم.
- باید از مصرف دارو های خاص خودداری کنیم. دارو های پیشگیری از بارداری، استروئید ها و اکثر دارو های ادرار آور تری گلیسرید ها را افزایش می دهند.
بنیاد قلب اسپانیا از کلسترول تحت عنوان” ماده چرب طبیعی موجود در تمام سلول های بدن انسان” یاد می کند و آن را به منظور حفظ عملکرد مناسب اندام های بدن لازم می داند. علاوه بر این، باید بیان کرد اکثر کلسترول در کبد تولید می شوند، اگرچه گاهی از طریق برخی غذا های خاص به دست می آیند. کلسترول در فرایند های مختلف اندام های بدن ما نقش دارد:
- تولید هورمون های تیروئیدی
- تشکیل اسید صفراوی
- تبدیل ویتامین D
- تولید هورمون های جنسی
خون در انتقال کلسترول از کبد به اندام هایی که نیاز به حضور آن است، نقش دارد.
مطالعات علمی
برای عملکرد مناسب بدن، باید تعادل مناسبی بین سطح دو کلسترول ایجاد شود.
گانودرما لوسیدوم حاوی مقادیر زیادی تری ترپن می باشد که از جمله آن ها می توان به اسید گانودریک، اسید گانودرمیک و اسید لوسیدیک اشاره کرد. تری ترپن ها با مهار جذب و سنتز کلسترول، به کاهش سطح کلسترول خون کمک می کند.
مطالعات انجام شده بر روی حیوانات، کاهش ۱۸ درصدی LDL (کلسترول بد) را نشان داد. در مطالعه ای که بر روی همستر ها و خوک های کوتوله انجام شد، نشان داد تهیه دارو های جدید حاوی این قارچ از تجمع کلسترول جلوگیری کرده و به گردش خون مناسب کمک می کند.
مصرف گانودرما ممکن است در کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون بالا موثر باشد. مطالعات مختلف، کاهش فشار خون در نیمی از بیماران مبتلا به فشار خون بالا پس از مصرف گانودرما لوسیدوم گزارش کردند.
خوشبختانه، مطالعات متوالی از مزایای این قارچ، نتایج امیدوار کننده ای راگزارش کردند.
پس از یک کارآزمایی بالینی در ۱۰ بیمار مبتلا به کلسترول بالا که روزانه دوز مشخصی از گانودرما مصرف می کردند، در دو ماه اول، کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید مشاهده شد که با بهبود علائمی همچون خستگی، سردرد و کرختی بدن همراه بود. پس از دو ماه، کاهش کلسترول به طور قابل توجهی مشاهده شد، بطوریکه زردی چهره، حملات اضطرابی و سرگیجه به طور کامل از بین رفت.
طبقه بندی کلسترول
دو نوع کلسترول وجود دارد:
LDL، لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول بد. این ترکیب از پروتئین ها و لیپید هایی تشکیل شده است که تنها عملکرد آن انتقال این لیپید ها از کبد ما به اندام ها و بافت های مختلف بدن است.
HDL، لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول خوب. این ترکیب، کلسترول استفاده نشده از بافت ها و شریان ها را استخراج می کند و آن را به کبد منتقل کرده تا از طریق صفرا از بدن خارج شود. میزان HDL پایین برای سلامتی بدن مضر است.
یکی از علل اصلی مرگ و میر در اکثر کشور های پیشرفته، بیماری ایسکمیک قلبی است. بیماری که به شدت با فشار خون بالا (حضور کلسترول در خون بیشتر از میزان طبیعی) در ارتباط است.
سطح LDL بالا در خون بسیار خطرناک است. اگر رسوبات آن در جداره شریان ها باقی بماند سبب بروز بیماری آرترواسکلروز می شود. بیماران مبتلا به آرترواسکلروز ممکن است از مشکلات زیر رنج ببرند:
- فشار خون شریانی
- بحران قلبی
- حمله قلبی
- حملات اضطرابی
- سرگیجه
- خستگی
- بیماری های ریوی
- فشار خون بالا
گانودرما و قند

نتایج یک بررسی آزمایشگاهی نشان داد که پلی ساکارید های گانودرما لوسیدوم دارای اثرات کاهشی بر قند خون هستند. مکانیسم احتمالی این تاثیر ممکن است به علت افزایش بازیابی سلول های بتا تخریب شده پانکراس و تحریک ترشح انسولین باشد. برخی مطالعات دیگر نشان می دهد که پلی ساکارید های گانودرما لوسیدوم قادر بوده جذب گلوکز در موش های صحرایی به تاخیر انداخته و درنتیجه میزان آن را کاهش دهند. به منظور کشف مکانیسم دقیق تر این عملکرد، نیاز به مطالعات بیشتر است. با توجه به اثرات پلی ساکاریدهای گانودرما لوسیدوم بر پروفایل چربی ها، آن ها ممکن است به عنوان یک عامل بالقوه در کاهش چربی خون به شمار روند و در درمان بیماران دیابتی که از مشکلات چربی خون بالا و تصلب شرایین رنج می برند، مفید باشد.
تعریف دیابت
دیابت نوعی بیماری شناخته شده است که در آن میزان گلوکز (قند) خون بسیار بالاست. سطح گلوکز به رژیم غذایی ما بستگی دارد و نقش آن ورود سلول ها به منظور تامین انرژی آن ها می باشد. این فعالیت به کمک انسولین صورت می گیرد.
دو نوع دیابت وجود دارد:
- دیابت نوع ۱، که در آن بدن انسولین تولید نمی کند.
- دیابت نوع ۲، که در آن بدن به درستی انسولین تولید نمی کند.
دیابت نوع ۲ رایج تر است. در نبود انسولین، گلوکز در خون باقی مانده و انرژی را تامین نمی کند. زمانی که گلوکز به مدت طولانی در خون باقی بماند، می تواند موجب آسیب به کلیه ها، چشم ها و حتی بافت های عصبی شود. اما، این کوچکترین اتفاقی است که ممکن است رخ دهد. دیابت می تواند سبب بیماری های جدی شود.
مطالعات علمی
پس از مطالعات مختلف بر روی حیوانات و انسان ها، نشان داده شده است که مصرف گانودرما لوسیدوم به کاهش قند خون و افزایش تولید انسولین در پانکراس کمک می کند. همچنین، از کلیه ها و سیستم گردش خون در برابر آسیب های احتمالی ناشی از دیابت جلوگیری می کند.
مطالعه ای بر روی ۷۱ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ بیشتر از ۱۸ سال صورت گرفت، که به مدت ۱۲ هفته تحت درمان با گانودرما لوسیدوم قرار گرفتند. پس از این دوره، مشخص شد این قارچ به عنوان یک روش درمانی موثر و ایمن در کاهش گلوکز خون محسوب می شود.
سایر مطالعات انجام شده بر روی موش های آزمایشگاهی نشان داد که عصاره های گانودرما لوسیدوم سبب افزایش انسولین خون و کاهش گلوکز در بیماران دیابتی شده و همچنین، از آئورت و شریان میوکاردی این بیماران محافظت می کنند. نتایج این مطالعه و سایر تحقیقات مسیر بزرگی را جهت درمان بیماری های جدی به کمک غذا های طبیعی فراهم کرده است.
گانودرما لوسیدوم به عنوان جایگزین انسولین، آزاد شدن اسید های چرب را مهار می کند. بنابراین، سبب بهبود علائم در بیماران مبتلا به قند خون بالا و قند بالای ادرار می شود. قند خون، کلسترول و پروتئین را کاهش می دهد. پلی ساکارید های محلول در آب گانودرما لوسیدوم، دیابت غیروابسته به انسولین را سرکوب می کند.
گانودرما و کبد

طبق برخی مطالعات، گانودرما به عنوان تقویت کننده طبیعی کبد محسوب می شود. مطالعات مختلف نشان دادند که گانودرما لوسیدوم دارای ترکیبات قدرتمندی بوده که قادر به سم زدایی کبد هستند. این ویژگی به نوبه خود مانع از فعالیت رادیکال های آزاد شده و می تواند منجر به احیای سلول ها شود. این قارچ همچنین نقش اساسی در سنتز اسید های چرب و صفرا دارد که سم زدایی ترکیبات شیمیایی را تسریع می کند. گاندوسترون موجود در گانودرما لوسیدوم عامل مهمی در مقابله با سمیت کبدی بوده و در بهبود سریع هپاتیت مزمن نقش دارد.
در اوایل سال ۲۰۱۷، یک مطالعه بالینی در زمینه استفاده از این قارچ به عنوان محافظ کبد و کاربرد آن در درمان کبد چرب در مجله biology Pharmaceutical به چاپ رسیده است.
این مطالعه توسط ۴۲ نفر صورت گرفت که روزانه دو گرم از پودر خالص گانودرما را طی ۶ ماه مصرف کردند. افرادی که گانودرما لوسیدوم مصرف کردند، میزان آنزیم های کبدی (گلوتامیک اگزالواستیک ترانس آمیناز (GOT) و گلوتامیک پیروویک ترانس آمیناز (GPT))کاهش یافته و به دنبال آن ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، میزان تیول کل و گلوتاتیون پالسما افزایش یافت.
علاوه بر این، بررسی سونوگرافی شکم نشان داد افرادی که قبل از درمان دارای عوارض کبدی خاص بوده و سپس گانودرما لوسیدوم مصرف کردند، وضعیت کبد چرب آن ها به حالت عادی بازگشت. این وضعیت هرگز توسط هیچ دارو یا محصول طبیعی دیگر (مانند گیاه خار مریم، کنگر فرنگی، قاصدک و غیره) قابل مقایسه نبوده است.
“امروزه گانودرما لوسیدوم تنها ترکیبی است که بطور بالینی اثرات آن بر کبد چرب اثبات شده است”
نتایج این مطالعه نشان می دهد گانودرما دارای ویژگی های آنتی اکسیدانی، ضد پیری و محافظت کنندگی از کبد است.
توجه: از آنجایی که در حال حاضر درمان خاصی برای بیماری کبد چرب (غیر الکلی) وجود ندارد، مصرف گانودرما لوسیدوم به همراه رعایت نکات دیگر همچون عدم مصرف الکل، کاهش میزان کلسترول، کاهش وزن و غیره گزینه مناسبی محسوب می شود.
گانودرما در کاهش فیبروز کبدی که پس از مسمومیت هایی مانند الکلیسم یا هر شکل دیگری از هپاتیت ، چه سمی و چه ویروسی رخ می دهد ، نقش دارد. هر روز مطالعات بالینی زیادی در مورد تاثیر گانودرما لوسیدوم در کشور هایی مانند چین انجام می شود، زیرا این قارچ به عنوان روشی در مبارزه با هپاتیت مزمن قلمداد می شود. در بازه زمانی ۱۴-۲ هفته، اثر گذاری ۹۸-۷۰ درصدی آن ثابت شده است.
در مطالعات انجام شده در زمینه هپاتیت القا شده به موش ها، آسیب های وارد شده به کبد با مصرف این قارچ از بین رفته و همزمان به بازسازی کبد کمک کرده است. امروزه، مطالعات انسانی کافی در زمینه اثرگذاری گانودرما لوسیدوم در درمان هپاتیت وجود دارد.
عصاره گانودرما، پارامتر های بیوشیمیایی خون را که نشان آسیب کبدی است، را ترمیم می کند. علاوه بر این، گانودرما لوسیدوم فعالیت آنزیم بتا-گلوکورونیداز (آنزیمی که در موارد آسیب کبدی همچون التهاب، سیروز و زردی در مقادیر بالا وجود دارد)، را محدود می کند.
گانودرما و سیستم ایمنی

طبق گزارش SEICAP (انجمن ایمونولوژی بالینی، آلرژی و آسم کودکان اسپانیا)، نقص سیستم ایمنی به مجموعه ای از بیماری های ایجاد شده ناشی از نقص عملکرد دفاعی بدن در برابر عفونت ها گفته می شود. به دلیل این نقص، عفونت ها جدی تر شده و به درمان پاسخ ضعیف تری می دهند.
انواع مختلفی از نقص سیستم ایمنی وجود دارد:
- بیماری های نقص ایمنی اولیه: مشکلات ایمنی مادرزادی هستند که مورد تحقیقات بیشتری قرار گرفتند. طبق انجمن AEDIP، به طور مداوم موارد جدیدی کشف می شوند و با حمایت IUIS (اتحادیه بین المللی جوامع ایمنولوژی) در این طبقه بندی قرار می گیرند. در حال حاضر ما می توانیم یک گروه متشکل از ۱۵۰ بیماری متعلق به IDP (نقص ایمنی اولیه) پیدا کنیم که تقریباً همه آنها ارثی یا ناشی از مشکلات ژنتیکی هستند.
مطالعات علمی
گانودرما لوسیدوم موجب تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از بیماری های ناشی از نقص سیستم ایمنی می شود. علاوه بر این، پیشرفت سلول های سرطانی را کند می کند. به همین دلیل، روزنامه ها صفحات زیادی را به این قارچ اختصاص می دهند و آن را به عنوان “یک غذای فوق العاده با ویژگی های آنتی اکسیدانی و تقویت کنندگی سیستم ایمنی” معرفی می کنند.
SEOM (انجمن انکولوژی پزشکی اسپانیا) پاسخ گانودرما لوسیدوم به بهبود سیستم ایمنی و کمک به بیمار در افزایش مقاومت در پرتو درمانی و شیمی درمانی تایید می کند. یک مطالعه بالینی بر روی موش های آزمایشگاهی نشان داد که پلی ساکاریدهای گانودرما لوسیدوم عملکرد سیستم ایمنی سلول های خود را بهبود بخشیده است.
پس از انجام مطالعه ای که بر روی کودکان مبتلا به سرطان صورت گرفت، مشخص شد که غلظت بالای عصاره گانودرما می تواند تأثیرات بسیار سمی بر روی سلول های بدن ما داشته باشد، بنابراین باعث کند شدن روند بیماری می شود. جست و جوی مداوم جهت یافتن درمان های جایگزین در پاسخ به تحریک سیستم ایمنی به این نتیجه رسید که محصولات طبیعی حاصل از گیاهان و قارچ ها مانند گانودرما لوسیدوم چشم انداز های خوبی در تعدیل سیستم ایمنی به وجود آورده است.
همانطور که میدانیم گانودرما از طریق عناصر خود سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد. ویتیلیگو میتواند حاصل بیماری خود ایمنی یا محصول اختلال روانشناختی باشد که به نوبه خود سبب کاهش قدرت دفاعی بدن میشود.
در صورتیکه ویتیلیگو حاصل بیماری خود ایمنی باشد گانودرما باعث برانگیختن سلولهای ملانوسیتها میشود، سلولهایی که مسئولیت رنگ پوست را برعهده دارند.
عصاره گانودرما بصورت سیستمیک جذب میشود و باعث از سر گیری سطح فعالیتهای سلول ها شده و به بهبودی بیماری کمک می کند.
مطالعات انجام شده توسط دانشمندان ژاپنی نشان داده که این قارچ به عنوان یک آنتی هیستامین عمل می کند. گانودرما از آزاد شدن هیستامین در مواردی همچون برخی از انواع آلرژی ها، شوک آنافیلاکتیک، تب یونجه و درماتیت آتوپیک جلوگیری می کند. به همین دلیل است که به عنوان یک گیاه بسیار محبوب در درمان آلرژی ها محسوب می شود.
این قارچ شهرت بسیاری در بهبود وضعیت سیستم ایمنی از آن خود کرده است. توانایی آن در تقویت سیستم ایمنی، علت اصلی خاصیت ضد سرطانی و مبارزه با انواع عفونت ها می باشد. از طرفی دیگر باید از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی جلوگیری کرد که خود علت اصلی بیماری های خودایمنی مانند آلرژی محسوب می شود. گانودرما توانایی زیادی در تعدیل سیستم ایمنی از خود نشان می دهد. مطالعات نشان داده است که این قارچ می تواند پاسخ بیش از حد سیستم ایمنی در شرایطی مانند آلرژی، آسم و بیماری های خودایمنی را کاهش دهد.
پلی ساکارید ها و تری ترپن های موجود در گانودرما در مواجهه با شرایطی که منجر به التهاب و واکنش های بیش از حد سیستم ایمنی می گردند، نقش دارند.
عصاره های گانودرما از آزاد شدن هیستامین از سلول های ایمنی خاص به نام “ماست سل” ها جلوگیری می کنند. آن ها توانایی کاهش فعالیت در سلول های عصبی دارند که باعث انتقال احساس خارش به مغز پس از نیش پشه یا تحریک خارشی مشابه می شود.
در مدل های حیوانی، عصاره های گانودرما قادر به کاهش علائم مربوط به آلرژی مانند التهاب مخاط بینی (آبریزش بینی، خارش) و نیش پشه هستند. مطالعات همچنین نشان داد که عصاره ها می توانند موجب کاهش پاسخ دهی مجاری هوایی “پاسخ عضلات صاف در برونش های ریه” شوند که عامل ایجاد حملات آسم هستند. این عصاره ها عدم تعادل سیستم ایمنی را که می تواند منجر به بروز بیماری های خودایمنی شود را کنترل می کنند.
گانودرما و اعصاب

در افرادی که از استرس، اضطراب و بی خوابی رنج می برند، گانودرما لوسیدوم می تواند به عنوان یک درمان طبیعی عالی عمل کند. از این رو، در مطالعه ای که در مورد بیماران مبتلا به فیبرومیالژی صورت گرفت، درد ناشی از این بیماری سبب بروز یک درد مداوم و تاثیر بر کیفیت زندگی آن ها گردید. اما، پس از انجام مطالعه، پیشرفت چشمگیری در کیفیت خواب این بیماران مشاهده شد.
مطالعات زیادی در زمینه تایید این یافته ها وجود دارد و نشان داده شد که گانودرما لوسیدوم دارای اثرات خواب آور مشابه آنچه در مصرف بنزودیازپین مشاهده شد، می باشد. گانودرما با بهبود زمان و کیفیت خواب، خستگی را کاهش و نشاط و سرزندگی را افزایش می دهد و درنتیجه کیفیت زندگی افزایش می یابد.
میالژی به معنای درد عضلانی است و به طور کلی، فیبرومیالژی را “درد در عضلات، مفاصل و تاندون ها” می توان تعریف کرد.
FER (بنیاد روماتولوژی اسپانیا)، فیبرومیالژی را به شرح زیر تعریف می کند: “درد عضلانی-اسکلتی عمومی و احساس دردناک حاصل از فشار در نقاط خاص (نقاط دردناک) بدن”. این درد مشابه دردی با منشا مفاصل است، اما یک بیماری مفصلی نیست. این بدان معنی است که افراد مبتلا به فیبرومیالژی درک غیر طبیعی از درد دارند. از این رو، یک سندرم بدون درمان محسوب می شود زیرا افرادی که از آن رنج می برند، محرک های دردناکی را دریافت می کنند که به طور معمول اینگونه نیست.
از آنجایی که درمان خاصی ندارد، هدف از درمان کاهش درد و بهبود علائم به منظور افزایش کیفیت زندگی بیماران است. دانستن منشا این سندرم بسیار مهم است، زیرا ارتباط فیبرومیالژی با اختلالات روان شناختی می تواند منجر به افسردگی و اضطراب شود.
این سندروم مزمن بخش ناشناخته بزرگی در حیطه بهداشت است. بنابراین، گوش دادن به این بیماران و شناخت منشا این بیماری جهت یافتن بهترین درمان بسیار مهم است.
مطالعات علمی
در یک مطالعه، ۱۲ نفر از انجمن فیبرومیالژی سالامانکا جهت بررسی فواید قارچ گانودرما لوسیدوم (reishi) بر این بیماری شرکت کردند. نتایج منتشر شده نشان داد که مصرف گانودرما لوسیدوم در موارد زیر موثر بوده است:
- کاهش درد
- افزایش کیفیت و میزان خواب
- افزایش مقاومت جسمی
- جلوگیری از خستگی مزمن
خوشبختانه، یافته های زیادی در ارتباط قارچ گانودرما لوسیدوم و فیبرومیالژی وجود دارد و این امکان را به ما می دهد که نتایج نوید بخشی را در وب سایت خود منتشر کنیم. در مطالعه ای که بر روی ۷۰ بیمار مبتلا به این بیماری صورت گرفت، نشان داده شد که گانودرما لوسیدوم سبب کاهش ناتوانی حاصل از این بیماری و بهبود کیفیت خواب، استقامت هوازی و انعطاف پذیری اندام های تحتانی گردید. علاوه بر این، احساس درد کمتر و بهبود علائم افسردگی هم مشاهده شد.
به طور خاص، نتایج نشان داد که بیماران مبتلا به فیبرومیالژی بعد از مصرف گانودرما متوجه اثرات زیر شدند:
- توانایی بهتر در انجام کارهای روزمره و کار
- کیفیت خواب بهتر
- افزایش درجه شادی
- بهبود وضعیت جسمی
- افزایش مقاومت هوازی
- سرعت بیشتر هنگام پیاده روی
- انعطاف پذیری بیشتر اندام تحتانی
- احساس درد کمتر
از آنجایی که خستگی با تاثیر بر سلامت انسان، بازده کاری و کیفیت زندگی مشکل جدی محسوب می شود، روش های درمانی برای این مشکل علاوه بر دارو های شیمیایی مورد نیاز است. قارچ ها به علت دارا بودن اجزای فعالی همچون پلی ساکارید ها، پروتئین ها، ویتامین ها، املاح معدنی و فیبر ها، استفاده گسترده ای در رژیم غذایی افراد دارند.
قارچ گانودرما لوسیدوم از طریق افزایش عملکرد عضلات، بهبود عملکرد قلبی-عروقی، بهبود ویژگی تعدیل کنندگی سیستم ایمنی، افزایش تنظیم هورمون ها، افزایش عملکرد کبدی، افزایش تنظیم گلوکز خون و اثرات آنتی اکسیدانی به عنوان یکی از موثر ترین قارچ ها در از بین بردن خستگی به شمار می رود.
آزمایشات نشان داده که اسپور گانودرما لوسیدوم در بقا و بازسازی آکسون نورون های حرکتی نخاعی آسیب دیده موش صحرایی تاثیر گذار است همچنین گانودرما می تواند از طناب نخاعی پس از آسیب آن به صورت تجربی محافظت کند.
مشاهده شده است که تجویز خوراکی پلی ساکاریدها و عصاره آبی گانودرما لوسیدوم با تکثیر سلول های پیش ساز عصبی (NPC)، موجب کاهش اختلال شناختی در موش های تراریخته آلزایمری گردید. همچنین، گانودرما سبب خود نوسازی سلول های پیش ساز عصبی در کشت های سلولی گردید. یافته ها نشان می دهد که گانودرما می تواند به عنوان یک عامل موثر در درمان اختلالات شناختی مرتبط با بیماری های عصبی باشد. همچنین مطالعات نشان میدهد که گانودرما لوسیدوم می تواند اثرات سمی Abeta در بیماری آلزایمر را متوقف کند و موجب حل شدن یا کاهش پلاک های پیری و کلافه های عصبی در مغز موش های مبتلا به آلزایمر شده و آنژیوپاتی آمیلوئید را کاهش می دهد.
داده ها نشان دادند که عصاره های گانودرما لوسیدوم به کمک مکانیسم های مختلف از جمله فعالیت آنتی اکسیدانی، مهار انتقال دهنده دوپامین، مهار مونوآمین اکسیداز، به دام انداختن رادیکال آزاد، اتصال به یون های فلزی مضر، تعدیل ژن ها و پیام های بقای سلولی، فعالیت ضد آپوپتوزی و حتی بهبود سیستم گردش خون سبب افزایش بقای سلول های عصبی، رشد نوریت و تسهیل بهبود آسیب های مغزی می شوند. در نتیجه، برخلاف درمان های حاضر مانند جایگزینی دوپامین و یا عمل جراحی که بیشتر عوارض حرکتی بیماری را کاهش می دهند، گانودرما لوسیدوم با مهار فعال سازی میکروگلیا از تخریب سلول های عصبی جلوگیری کرده و یا موجب بهبود عملکرد در بیماری پارکینسون می شود.
صرع بیماری است که معمولا در دوران کودکی مشاهده می شود. این اختلال عصبی می تواند منجر به اختلال رفتاری یا شناختی شود. گانودرما با افزایش بیان نوتروفین-۴ و مهار بیان N-کادهرین، از سلول های عصبی هیپوکامپ محافظت می کند.
گانودرما لوسیدوم می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه مناسب در بیماری های تخریب کننده عصبی مورد استفاده قرار گیرد. نتایج یک مطالعه دیگر نیز نشان داد که گانودرما دارای یک اثر دوز-پاسخ بر ERG شبکیه بوده و آسیب وارد شده توسط MNU بر گیرنده نوری شبکیه را ترمیم کرد. بنابراین، گانودرما ممکن است بیان Bax، Bcl-xl و کاسپاز-۳ را تنظیم کند و آپوپتوز سلول های گیرنده نوری توسط MNU را مهار کرده و از عملکرد شبکیه محافظت کند.
توانایی این قارچ در تقویت عملکرد ذهنی شما ثابت شده است. گانودرما لوسیدوم با بهبود خلق و خو و آرامش به عنوان یکی از محبوب ترین دارو های ضد افسردگی شناخته می شود. این قارچ خشم و اضطراب را از شما دور می کند، ذهن شما را آرام ساخته و در نتیجه به شما کمک می کند بر افسردگی غلبه کنید.
گانودرما و زیبایی

اضافه وزن و چاقی در نتیجه سوخت و ساز آهسته به وجود می آید. هرچه سوخت و ساز شما بالاتر باشد، فرصت بیشتری برای سوزاندن چربی در اختیار دارید. با استفاده از این قارچ، شما قادر خواهید بود میزان متابولیسم بدن خود را افزایش دهید و به طور غیر قابل برگشتی به کاهش وزن خود کمک کنید.
محققان بیان می کنند عصاره گانودرما لوسیدوم می تواند به عنوان یک پری بیوتیک در کاهش وزن، التهاب مزمن و مقاومت به انسولین (دیابت نوع ۲) در افراد چاق عمل کند. آن ها همچنین ادعا می کنند این قارچ با تعدیل فلور روده، موجب بهبود سلامتی می شود.
در مطالعات گذشته نشان داده شد که فلور روده-باکتری هایی که موجب تنظیم سطح مواد مغذی و انرژی در روده می شوند-با چاقی ارتباط دارد. محققان افزودند: تاثیر عصاره قارچ در تغییر فلور روده و کاهش وزن از طریق پیوند میکروب های مدفوعی صورت می گیرد.
میکروبیوم قطعا نقش کلیدی در افزایش و کاهش وزن بر عهده داشته و در بدست آوردن انرژی از غذای ما تاثیر بسزایی دارد. اما اگر کسی به میزان زیاد از نوشیدنی های گازدار استفاده کند، گانودرما لوسیدوم و هیچ قارچ دیگری نمی تواند داروی بسیار موثری در کاهش وزن به شمار رود. با وجود ۵۰۰ میلیون افراد چاق و ۱/۴ میلیارد افراد دارای اضافه وزن، چاقی تهدید جدی برای سلامت عمومی محسوب می شود. بسیاری مطالعات مربوط به چاقی نشان داده است که چاقی می تواند با مقاومت به انسولین، دیابت نوع ۲، کبد چرب، بیماری های قلبی-عروقی، اختلالات انسدادی حین خواب و بسیاری سرطان ها در ارتباط باشد.
قارچ گانودرما ثابت کرده است که می تواند به عنوان مهار کننده DHT از کوچک شدن فولیکول های مو حساس به DHT محافظت کند، به عنوان تعدیل کننده سیستم ایمنی با دستکاری فعالیت های شیمیایی (مانند تولید سیتوکین) سبب فعال شدن سیستم ایمنی شود و به عنوان ضد میکروب و ضد انگل نه تنها می توانید اطمینان حاصل کنید که پوست سر شما سالم می ماند، بلکه می توانید از مسدود شدن منافذ پوست خودداری کنید. با استفاده از قارچ گانودرما مطمئن باشید که ریشه ی موهای شما در بهترین محیط رشد خواهد نمود. همچنین این قارچ دارویی از مو های شما در مقابل از دست رفتن رنگ طبیعی خود، درخشندگی و سفیدی زودرس محافظت می کند.
مطالعات مختلف نشان می دهد که گانودرما لوسیدوم در درمان انواع مشکلات پوستی از قبیل زخم، آفتاب سوختگی، جوش و نیش حشرات مفید است. و چگونه این اتفاق می افتد؟ زمانی که ویژگی های ضد هیستامینی، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد آلرژی همزمان اثرات خود را نشان دهند، سیستم ایمنی شما با انرژی بیشتری فعالیت کرده، سیستم گردش خون بهبود یافته و به ترمیم و بهبود پوست شما کمک می کنند.
پروتئین-۸ و اسید گانودریگ موجود در این قارچ دارای ویژگی های ضد التهابی و ضد آلرژی هستند. این دو ترکیب با همکاری هم سیستم ایمنی را تقویت کرده و موجب بهبود سیستم گردش خون می شوند. با تقویت سیستم ایمنی، فعالیت رادیکال های آزاد کاهش یافته و در نتیجه چروک های شما، خطوط ظریف و التهاب کم می شوند. بهبود سیستم گردش خون هم موجب افزایش کشش و قوام پوست می شود، روند پیری را کند کرده و پوست شما را روشن تر و جوان تر می سازد. عصاره این قارچ باعث افزایش طول عمر در حیوانات آزمایشگاهی بین ۹ تا ۲۰ درصد می شود.
قارچ گانودرما لوسیدوم به واسطه دارا بودن ماده AHCC که یک مکمل تغذیه ای بدون هیچ عوارض جانبی بوده و دارای ویژگی های تعدیل کنندگی سیستم ایمنی می باشد میتواند ویروس پاپیلومای انسانی را طی دو الی شش ماه بطور کامل از بین ببرد.
انجمن اطلاعات پزشکی فرانسه، مطالعه ای بر روی ۴۷۲ بیمار مبتلا به التهاب لثه انجام دادند که از نظر ویروس پاپیلومای انسانی مورد ارزیابی قرار گرفتند. آن ها دریافتند ۶۱ بیمار از لحاظ HPV16 یا HPV18 مثبت بودند. ۴۱ نفر از بیماران HPV مثبت به صورت تصادفی انتخاب شده و با قارچ دارویی گانودرما (گانودرما لوسیدوم) تحت درمان قرار گرفتند. بعد از دو ماه، محققان دریافتند که ۸۸ درصد از بیماران تحت درمان با گانودرما از لحاظ HPV درمان شدند.
پسوریازیس یک بیماری عود کننده مزمن پوستی است که به صورت لکه های قرمز با فلس های سفید-نقره ای خود را نشان می دهد که به آن ها پلاک پسوریاتیک می گویند. این پلاک ها به دلیل التهاب و تولید بیش از حد پوست ایجاد می شوند. این پلاک ها در هر ناحیه از بدن می توانند ایجاد شوند اما معمولا در آرنج و بازو دیده می شوند. پسوریازیس می تواند منجر به التهاب مفاصل شود که به آن آرتریت پسوریاتیک می گویند.
علائم بیماری پسوریازیس با تجویز مقدار موثر عصاره گانودرما به بیمار کاهش یافته است و این مقدار با افزایش بیان ژن های IL-1Ra و IL-10 همراه بوده که موجب بهبود بیماری گردیده است.
علائم التهابی می تواند با کاهش بیان ژن های IL-1Ra و IL-10 همراه باشد که ممکن است با عصاره گانودرما لوسیدوم درمان شود. این اتفاق ممکن است در بیماری های دیگری همچون بیماری های التهابی روده، ام اس و التهاب ناشی از پیوند عضو و عفونت های ویروسی هم دیده شود.
محققان پس از انجام آزمایش بر روی موش مبتلا به بیماری لوپوس اریتروماتوز سیستمیک با گانودرما لوسیدوم مشاهده کردند که علائم بالینی موش های مبتلا به این بیماری پس از تیمار با گانودرما، بطور قابل توجهی بهبود یافت بطوریکه درصد سلول های Treg +CD4+CD25+Foxp3 و Breg +IL-10 در موش های مبتلا در مقایسه با موش های تیمار نشده، افزایش یافته است. علاوه براین، کاهش غلظت پلاسمایی برخی سیتوکین های التهابی و کاهش بیان ژن های مرتبط با سیتوکین ها پس از تیمار با گانودرما مشاهده شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.